Balık mevsiminin açılması ile brilikte insanlar balık tüketmeye başladı. genellikle küçük balıklar tüketilirken, bazı kişilere alabalık ve palamut gibi balıkları tüketmeyi seviyor. Bu balıklar arasında palamut, hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Palamut tava, balık severler tarafından sıklıkla tüketilen bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. harika tadı ve sağlamış olduğu faydalar ile palamut tava, sizin de seveceğiniz bir yiyecek olacak. Bu yazımızda sizlere, palamut tavanın nasıl yapılacağını anlattık. Palamut tava hazırlamak için gerekli olan malzmeler şunlardır:
- Palamut balığı (balıkçınıza temizletip, dilimlettirin)
- Mısır unu
- Tuz
- Sıvı yağ
Palamut tava nasıl hazırlanır?
Palamut tava hazırlamak için öncelikle balıklarımızın dilimlenip, temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlemleri ise palamutu satın almış olduğunuz balıkçınıza kolaylıkla yatırtabilirsiniz. İstenilen şekilde hazırlanmış olan palamutları ise ilk önce tuzlayalım. Tuzlama işlemini güzel bir şekilde yaptıktan sonra ise bir kap içerisinde mısır unu alalım ve ardından da bütün palamut dilimlerini bu mısır unu ile bulayalım.
Videolu anlatım: Palamut Tava – Nefis Yemek Tarifleri
Palamut dilimlerini güzel bir şekilde mısır ununa buladıktan sonra ise palamutları pişireceğimiz tavayı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için tavamızı alalım ve sıvı yağımızı tavaya ekleyelim. Daha sonra sie ocağın altını açalım ve tavaya eklemiş olduğumuz yağı da güzel bir şekilde kızdıralım. Yağımızı kızdırdıktan sonra ise hazırladığımız palamut dilimlerini, kızmış yağın içerisine atalım. Bu arada belirtmek isteriz ki, palamutun yanında harika bir çoban salata ve naneli domates çorbası harika gidecektir.
Palamutlarımızın alt tabanları kızardıktan sonra ise bir maşa yardımı ile palamut dilimlerini ters çevirelim ve diğer tabanının da kızarmasını sağlayalım. Bütün palamutlar güzel bir şekilde kızardıktan sonra ise kağıt havlu sermiş olduğumuz bir servis tabağına alalım. Kağıt havlu sayesinde palamut dilimlerindeki fazla yağ da emilmiş olacak. Bu sayede çok daha keyifli ve hafif bir palamut deneyiminiz olacak. Bütün palamutları servis tabağına alalım ve yaklaşık 5 dakika kadar bekleyip, ilk sıcaklıklarının çıkmasını sağlayalım. palamutlarımızın ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra ise istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.