Çok sevilen ve son derece leziz yapısıyla bu sevgiyi sonuna kadar hak eden şekerpare, bazı farklı tariflerle yapılır ve tadına doyum olmaz. Bu sefer de pastane usulü olanı evinizde rahatlıkla deneyebileceğiniz tam kıvamında bir şekerpare tarifi vereceğiz. İşte nefis ve tam kıvamında pastane usulü şekerpare tarifi.
Şekerpare için malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
- 1 paket vanilya
- paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
Şekerparenin hazırlanışı
- Şekerpareyi yapmak için ilk olarak tatlının şerbetini hazırlamanız gerekiyor.
- Şekerparenin şerbetini hazırlamak için öncelikle tencereye 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri alın ve kaynamaya bırakın.
- Şerbet 10 dakika boyunca kaynasın. Şerbet kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyunu da şerbete ilave edin. Limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Ardından şerbeti soğumaya bırakın.
- Tatlının hamuru için yoğurma kabına 1 su bardağı Ayçiçek yağı, 1 paket vanilya ve bir tanesinin sarısını üzeri için ayırdığınız 3 adet yumurtayı alıp güzelce çırpın.
- Daha sonra hamura 1 çay bardağı pudra şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Hamura 1 su bardağı irmik ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyin. 3 su bardağı unu da azar azar şekilde ekleyin ve bir güzel karıştırın.
- Şekerpare hamuru kıvam almaya başladığında da yoğurmaya devam edin.
- İyice toparlanan ve kıvama gelen hamurdan bir parça koparıp elinizde şekil alması için yuvarlayın. Ardından hamurun üzerine bastırıp şekerpare şekline gelmesini sağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirin.
- Hamur bitene kadar aynı şekilde şekillendirip dizmeye devam edin. Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizin ve daha sonra üzerine önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
- Daha sonra ise bir çatal ile tatlıların üzerlerini çizerek şekerpareye son ve olması gereken şeklini verin.
- Fırını önceden ısıtın ve önceden ısıtılmış 190°C fırında, alt üst fansız ayarda şekerpareleri yaklaşık 25 dakika pişirin.
- 25 dakikanın sonunda şekerpareleri fırından çıkarın.
- Şekerparelerin şerbeti iyice çekmeleri için daha küçük ve dar bir tepsiye aktarın.
- Ardından sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- Tatlıları birkaç saat dinlendirin. Şerbetini bir güzel çeken şekerpareler servise hazır.
Video: TAM ÖLÇÜLÜ & SIVI YAĞLI Pastane Şekerparesi 💯 Bu Tarif Favoriniz Olacak 😋
- Şimdiden afiyet olsun!