Kahvaltıda en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan pankek, esasında Türk mutfağında olmayan ancak Eski Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde tüm dünyanın severek tükettiği bir yiyecektir. Hazırlaması çok da zor olmayan ancak zaman zaman kıvamı küçük hatalardan dolayı istenildiği gibi olmayan pankeki bu tarif sayesinde tam kıvamında hazırlayacak ve afiyetle yiyeceksiniz. İşte nefis mi nefis pankek tarifi.
Nefis kahvaltılık pankek tarifi
Pankek tarifi için malzemeler
- 1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker (silme) 2 yumurta 2 su bardağı un Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Nefis kahvaltılık pankeki hazırlamak için ilk olarak uygun boyutlarda bir karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 3 silme yemek kaşığı toz şekeri alıp mikser ile güzelce çırpın.
- Daha sonra 1,5 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı da karışıma ilave edip çırpmaya devam edin.
- Ardından 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyin.
- Tüm malzemeler pürüzsüz kıvama ulaşana dek sabırla çırpın.
- Pankek hamuru istenilen kıvama geldiğinde hazır demektir.
- Şimdi pankeki pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
- Isınmış teflon ya da yapışmaz bir tavaya bir büyük kaşık ya da kepçe ile hamurdan dökün ve hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin.
- Pankek hamurunda eğer sıvı yağ kullanıldı ise tepsinin yağlanması şart değil. Tava kaliteli ve yapışmaz bir tavaysa pankek pişirmek için yağlamak şart değil. Ancak siz kullandığınız tavanın türüne bağlı olarak çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz.
- Pankeklerin aynı boyutlarda olup çok daha güzel görünmesi için pankeki tüm hamur bitinene kadar aynı ölçüde dökmeye özen gösterin.
- Hamurun üzeri göz göz olmaya başladıktan sonra spatula yardımı ile hamuru ters çevirin ve diğer tarafının da iyice pişmesini sağlayın.
- Bu aşamada en önemli noktalardan bir tanesi de ocağın ısısı. Ocağın ısısını doğru ayarlamalısınız. Eğer hamur üzeri göz göz olmadan fazla kızardıysa ocağın ateşi yüksek ayardadır. Böyle bir durum yaşanırsa ocağın altını kısarak tava biraz soğuduktan sonra pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Her iki tarafa da güzelce pişen pankekleri uygun bir servis tabağına aktarın.
Video: PANKEK TARİFİ | NASIL YAPILIR?
- Pudra şekeri, bal, reçel, çikolata ya da dilediğiniz meyve ile farklı şekillerde pankeki servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!