Son yılların en sevilen tatlılarından olan dondurmalı irmik helvası kitleleri ikiye ayırmaya devam ediyor. Birçok kişi irmik helvasının doğal tadının değiştirilmemesi gerektiğini ve de dondurmanın sıcak sıcak yenilmesi gereken irmik helvasının tadını bozduğunu söylese de, herkes bir kez denediği zaman dondurmalı irmik helvasının tadına hayran olur. Basit bir hazırlanışı olsa da, dondurmalı irmik helvası nefis bir tatlıdır. Bu tarifimizde sizler için dondurmalı irmik helvasının nasıl yapılacağını ve dondurmalı irmik helvası hazırlamanın püf noktalarını anlattık.
Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?
Son yılların en popüler tatlıları arasında yer alan ve de hem dışarıda yenilebilen hem de evde hazırlanan dondurmalı irmik helvası için genelde insanlar dışarıda bir mekanda yemenin daha mantıklı olacağını düşünürler. Ancak bu kez dondurmalı irmik helvasını evde hazırladığınızda dışarıda yiyebileceğiniz herhangi bir dondurmalı irmik helvasından çok daha lezzetli olduğuna şahit olacaksınız. Hm leziz tadı hem de kolay hazırlanışı ile favoriniz olacak olan dondurmalı irmik helvası tarifi ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Fıstık
- Sade dondurma
VİDEO: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Hazırlanışı
Dondurmalı irmik helvası hazırlarken, öncelikle malzemelerinizi ayırarak başlayın. İrmik ve margarini helva hazırlamada; su, şeker ve sütü ise şerbette kullanacaksınız. Fıstıkları üst kısmını süslerken kullanacağınız için sona bırakabilirseniz. Dondurma da bilindiği üzere iç kısmında yer alacak. Leziz bir dondurmalı irmik helvası hazırlamak için ilk yapmanız gereken küçük bir tencereyi ocağa almak ve 2 su bardağı süt, 2 su bardağı şeker ve 1 su s-bardağı suyu içerisine eklemek. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra şeker tamamen eriyerek karışana kadar ocakta ısıtın. Kaynadıktan sonra bu karışımı ocaktan alın. Ardından geniş bir tava ya da tencereye margarinin tamamını koyun ve erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra içerisine 500 gram irmiği ekleyerek kavurmaya başlayın. Kavurma işlemi biraz uzun sürecektir ancak bu aşamada durmadan karıştırmaya devam etmelisiniz. Belirli aralıklar ile irmiği test edin. Küçük bir kaseye az miktarda irmik ile az miktarda şerbeti koyup karıştırın.
İstenen kıvama gelmiş ve dağılmıyorsa kavurma işlemi tamam demektir. Bu kıvama gelene kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamadan sonra şekerli sütü yani şerbeti irmik kavurduğunuz tencereye ekleyerek kapağını kapatın. Kapağı hızlı bir şekilde kapatmak önemli çünkü sıvı eklendikten sonra sıçraması halinde canınız yanabilir. Şerbeti iyice çekmeye başladığında irmik helvanızı karıştırın. Bu işlemin ardından irmik helvanız hazır olacaktır. Bir süre irmik helvanızı dinlendirdikten sonra bir kasenin iç çevresini helva ile kaplayın ve orta kısmında boş bir havuz bırakın. Ardından dilediğiniz kadar dondurma ile bu boş kısmı doldurun ve kasenin üst kısmını da irmik helvası ile kapatın. Kaseyi ters çevirip dondurmalı irmik helvanızı bir tabağa aldıktan sonra üzerine fıstık serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.