Bisküvili irmik tatlısı, tatlılar içerisinde belki de en kolay hazırlananlardan bir tanesidir. Bisküvisi, muhallebisi ve kıvamlı yapısıyla yiyeni kendine hayran bırakan irmik tatlısını hazırlamak için yalnızca 10 dakikaya ihtiyacınız var. İşte, bisküvili irmik tatlısının tarifi.
Bisküvili irmik tatlısı için malzemeler
- 1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Bisküvili irmik tatlısının hazırlanışı
- Bisküvili irmik tatlısını hazırlamak için ilk olarak tencereye 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü koyun.
- Malzemelerin pürüzsüz kıvam olana kadar tel çırpıcı ile iyice çırpın.
- Malzemelerin olduğu tencereyi ocağa koyun ve orta ateşte muhallebiyi koyulaşıp göz göz olana kadar sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. Ocağı yüksek ateşte açmamaya ve muhallebiyi sürekli olarak karıştırmaya özen gösterin aksi halde tatlının dibi tutar.
- Muhallebinin kıvamı koyulaşıp ve göz göz olunca muhallebiye 1 paket vanilya ekleyin ve iyice karıştırın. Sonrasında ise muhallebiyi ocaktan alın.
- 22 x 22cm boyutlarında bir kare borcamı hafifçe ıslatın ve borcama hazırladığınız muhallebinin üçte birini boşaltın.
- Pasta sıvama aparatı ya da spatula yardımı ile muhallebiyi güzelce yayın ve üzerini şöyle bir düzeltin.
- Muhallebinin üzerine kakaolu bisküvileri dikkatli bir biçimde dizin.
- Daha sonra kalan muhallebinin yarısını, dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
- Kakaolu bisküvileri yine muhallebinin üzerine bir sıra daha olacak şekilde dizin. Bu şekilde 3 katlı muhallebili ve bisküvili tatlıyı hazırlamış olacaksınız.
- Kalan muhallebiyi de dizmiş olduğunuz bisküvilerin üzerine dökün ve her yerine gelecek şekilde yayın. Muhallebiyi yaydıktan sonra spatula ile üzerini güzelce düzeltin.