İnsanlar tarih boyunca doğada bulunan bitkilerden meyvelerden sürekli olarak istifade etmiştir. Başta sağlık olmak üzere pek çok alanda özel karışımlar ve ilaçlar yapmışlardır. Sıkıntılarını, hastalıklarını sürekli olarak doğada bulunanlarla gidermişlerdir. Bunlardan biriside hiç kuşkusuz Hindistan Cevizidir. Besin değeri çok yüksek olduğu için ve birden fazla alanda kullanıldığı için güzellikte, sağlıkta ve daha pek çok alanda kullanılmıştır. Hindistan cevizi yaklaşık olarak 4000 yıl önce keşfedilmiş ve kullanılmış bir tropikal meyvedir.
Hindistan cevizi en çok Endonezya’da yetişmektedir. Başta Endonezya olmak üzere Hindistan, Malezya, Filipinler, Tayland ve Sri Lanka gibi ülkelerde çok fazla yetişmektedir. Genellikle tropikal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde yetişen bir meyvedir. Dış kısmı oldukça serttir. İçi hafif tatlı ve doyurucudur. Yağı, sütü ve kreması bulunan Hindistan cevizi, özellikle kozmetik sektörünün vazgeçilmez parçasıdır. İçerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde hem cilde hem de insan sağlığına oldukça fayda sağlamaktadır. Doyurucu bir meyve olduğu için de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.
Düşük karbonhidrat ve şeker oranına sahip olan Hindistan cevizinin çok büyük bir bölümü sağlıklı yağlardan oluşmaktadır. Günde 2 yemek kaşık kadar tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ayriyeten beyaz kısmını iyice ezerek süt elde edilebilmektedir. Sütünü, kremasını ve yağlarını sofralarda görmekte mümkündür. Özellikle Asya mutfağında çok fazla kullanılan bir üründür. Ülkemizde de çok fazla rağbet gören Hindistan cevizi, özellikle tatlı yapımında çok fazla kullanılmaktadır. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içerisinde barındırmakta ve tek başına rahatlıkla karşılayabilmektedir.
Hindistan cevizi tüm dünyada yetişmediği için ticaret çok fazla yapılmaktadır. On binlerce insanın geçim kaynağı durumundadır. Ayriyeten ekonomik değeri yüksek olduğu için dış Pazar hacmi de çok fazladır. Özellikle yağı için çok fazla ilgi görmektedir. İçerisindeki faydalı yağlar sayesinde güzellik sektörünün vazgeçilmezi durumundadır. Kremlerde, ilaçlarda, şampuanlarda, maskelerde ve sabunlarda çok fazla kullanılmaktadır. Üstelik doğal ve sağlıklı olduğu için de çok büyük bir zararı da bulunmamaktadır. Binlerce yıldır kullanılmakta olan Hindistan cevizinin günümüzde bilimsel olarakta çok fazla yararı tespit edilmiştir. Yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Hindistan cevizinin;
- Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
- Stres ve kaygısı azaltmaktadır.
- Cildi pürüzsüzleştirir.
- Kolesterol seviyesini dengelemektedir.
- Doğal bir idrar sökücüdür.
- Besin değeri yüksektir.
- Kilo vermeyi ve yağ yakmayı hızlandırmaktadır.
- Cilde güzellik, canlılık ve parlaklık vermektedir.
- Kansere karşı vücudu savunmaktadır.
- Çok fazla mineral ve vitamin içermektedir.
- Kırışıklıkların oluşmasını önlemektedir.
- Melatonin seviyesiniz yükselterek uyku problemlerini çözmektedir.
- Doğal bir antioksidan görevi görmektedir.
- Beyin gelişimini ve sağlığını korumaktadır.
- Kalp-damar dostudur.
- Kalp riskini en aza indirir.
- Kanın pıhtılaşmasını önlemektedir.
- Çok yüksek oranda E vitamini içermektedir.
Hindistan cevizi pek çok alanda kullanıldığı gibi insan vücuduna ve sağlığı için de çok fazla kullanılmaktadır. İçerisindeki faydaları sayesinde özellikle yaşlılık dönemindeki vücutta baş gösteren değişimlerin daha az olmasını sağlamakta ve cildin parlak, canlı ve güzel görünmesini sağlamaktadır. Ayriyeten Omega 3 yağları başta olmak üzere pek çok vitamin ve mineral içerdiğinden başta gelişim çağındaki çocukların düzenli bir şekilde sürekli tüketmeleri gerekmektedir. Ciltte hali hazırda var olan sorunların giderilmesinde de oldukça etilidir. Aşırıya kaçılmaması ve dengeli bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. faydaları çok diye aşırı kullanmak cildimize ve sağlığımıza zarar verebilmektedir.