Baklavanın toplumumuzda ne kadar çok sevildiğini bilmeyen yoktur. Bir baklava çeşidi sayılabilecek ve baklavadan çok daha hafif olması sebebiyle daha sık tüketilen Sütlü Nuriye, hemen her tatlıcıda bulunabilen enfes bir tatlıdır. Evde baklava gibi tatlıları yapmak son derece meşakkatli olduğu için de bu tür tatlıların hazırlanabilecek en kolay halini sizlerle detaylıca paylaşacağız. İşte, evde yapması yalnızca 10 dakika süren, hem pratik hem de nefis mi nefis Sütlü Nuriye tarifi.
Sütlü Nuriye tarifi
Sütlü Nuriye için gerekli malzemeler
- 44 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yufkaların arasına sürmek için
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
Video: 10 DAKİKADA FIRINDA ✅ Tam Ölçülü Sütlü Nuriye Tarifi 👌🏻😋
Sütlü Nuriye’nin hazırlanışı
- Sütlü Nuriye tatlısını hazırlamak için öncelikli olarak tatlının şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyin ve iyice karıştırıp kaynamasını bekleyin.
- Şerbeti 5 dakika boyunca kaynattıktan sonra içerisine 3 su bardağı sütü de ilave edin.
- Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra şerbetin bir kenarda soğumasını bekleyin.
- Şerbet soğurken fırın tepsisini tezgaha alın ve tabanını tereyağı ile bir güzel yağlayın.
- Ardından yağladığınız tepsiye baklavalık yufkaların neredeyse yarısını aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Bu sırada fındıkları da rondodan geçirin.
- Üst üste dizmiş olduğunuz baklavalık yufkaların üzerine 2 su bardağı rondodan geçirdiğiniz iri çekilmiş fındığı serpin.
- Geriye kalan yufkaların diğer yarısını da fındıkların üzerine tekrar aralarına tereyağı sürerek tepsiye dikkatli bir şekilde dizin.
- Tüm yufkaları eksiksiz bir şekilde dizmelisiniz. Bu işlemden sonra kalan tereyağını da yufkaların en üst kısmına sürün ve tatlının daha güzel bir görünüme kavuşması için de tepsinin kenar kısımlarında bulunan fazlalık yufkaları kesip ayırın.
- Tatlıyı fırına koymadan önce kare şekli verecek şekilde eşit bölümler halinde dilimleyin.
- Daha sonra Sütlü Nuriye’yi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 30 dakikanın sonuna gelindiğinde ise tatlıyı fırından alın.
- Fırından aldığınız tatlının ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve daha sonra soğuyan şerbeti tatlının üzerine dikkatli bir şekilde gezdirin. Burada önemli olan nokta, tatlının sıcak şerbetinin ise soğuk olmasıdır.
- Sütlü Nuriyeler şerbetini güzelce çektikten sonra üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Sütlü Nuriye servise hazır. Şimdiden afiyet olsun!