Çocukların bayılarak süt ile birlikte tükettiği, yetişkinlerin ise çay saatlerinde severek tükettiği kurabiyeler sofraların vazgeçilmezi olup çıktı. Çeşit çeşit kurabiye, misafirlere sunulmak için adeta yarış halinde. Bunca kurabiye varken ama genellikle hep aynı tarifler yapıldığından, bu sefer enfes bir kurabiye tarifimiz var: Sütlü kurabiye tarifi. Daha fazla bekletmeden tarife geçelim. İşte nefis mi nefis, ağızda dağılan sütlü kurabiye tarifi.
Sütlü kurabiye için malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için)
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
- Yumurta akı
- Fındık
Sütlü kurabiyenin hazırlanışı
Öncelikli olarak yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurma kabına ekledikten sonra bir çırpıcı yardımı ile çırpın. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş bir şekilde hamura ekleyin ve daha sonra ise hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur doğru bir kıvama geldiğinde kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizde yuvarlayıp şekillendirin.
Ağızda dağılan sütlü kurabiyenin videolu tarifini izlemek için:
Tüm hamuru aynı şekilde ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller olacak şekilde şekillendirin. Hamur bitinceye kadar kurabiyeleri şekillendirin. Şekillenen kurabiyeleri daha önce ayırdığınız yumurta akına batırın. Daha sonra hamurları ister rondodan hafif geçirdiğiniz ister havanda dövdüğünüz fındıklara batırın. Bu işlemi de aynı şekilde tüm kurabiyelere uygulayın. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleri önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece alt üst fansız ayarda olan fırında 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın. Daha tadına bakmadan, kokusuyla sizi etkileyecek nefis sütlü kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun!